Suomen Erillisverkoilla on laaja yhteiskunnan turvaamistehtävä

14.7.2014

Suomen Erillisverkot on kasvanut neljällä liiketoiminta-alueella toimivaksi konserniksi. Toiminta käynnistyi vuonna 1999. Sen jälkeen palasia on rakennettu hallinnollisin päätöksin niin, että asiakkaiden tarvitsemat palvelut ovat saatavissa yhdeltä luukulta.

”Tehtävämme on turvata yhteiskunnan kriittistä johtamista ja tietoyhteiskunnan palveluja kaikissa olosuhteissa. Uskomme, että tapamme toimia kokonaispalvelun kehittämiseksi merkitsee sitä, että 1 + 1 + 1 +1 on yhteensä paljon enemmän kuin neljä”, kuvaa konsernin emoyhtiön, Suomen Erillisverkot Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtimäki.

Konsernin liiketoiminta-alueet ovat viranomaisradioverkko VIRVE, tuotteet ja palvelut, teletoimitilat ja turvallisuusverkko. Niitä hoidetaan osin konsernin emoyhtiön kokonaan omistamien tytäryhtiöiden kautta.

Konsernilla on toimipisteitä eri puolilla maata. Päätoimipaikka on Espoossa.

Luotettava, notkea ja kustannustehokas toimija

Suomen Erillisverkot Oy on valtion kokonaan omistama voittoa tavoittelematon toimija, jonka organisaatio on rakennettu notkeaksi ja toiminta suunniteltu kustannustehokkaaksi.

Suurimpia asiakkaita ovat pelastustoimi, poliisi, sosiaali- ja terveystoimi, puolustusvoimat, rajavartiolaitos sekä hätäkeskuslaitos.

”Voi hyvin sanoa, että Erillisverkot on kaikkea maan ja taivaan väliltä, sillä toimintamme ulottuu kalliosuojista mobiilimatkaviestinliikenteen taajuuksiin. Osaamisemme keskittyy turvallisen tietoliikenteen ratkaisuihin sekä infrastruktuuriratkaisujen tuottamiseen konesali-, tietoliikenne- ja palvelinhotellipalveluille. Toiminta sisältää valtakunnallisen viranomaisradioverkko VIRVEn operoinnin ja radio-päätelaite- ja huoltotoiminnan. Konserni tarjoaa myös johtojen sijaintitietoa.”

Toiminta laajenee merkittävästi

Valtioneuvoston toukokuussa 2011 tekemän periaatepäätöksen mukaisesti hallinnon turvallisuusverkkohanke TUVEn infrastruktuuri ja sopimukset keskitetään valtioneuvoston kanslian alaiselle Suomen Erillisverkot -konsernille.

”Tämä merkitsee sitä, että meille tulee myös runkoverkkotoimintaa. Liikkeenluovutusta puolustusvoimilta meille suunnitellaan vuoden vaihteeseen”, Lehtimäki kertoo.

Suomen Erillisverkot -konsernissa työskentelee nyt noin sata ammattilaista. TUVEn myötä määrä kolminkertaistuu. Samalla liikevaihto kaksinkertaistuu noin 40 miljoonasta 80 miljoonaan euroon.

 

Marjo Rautvuori

 

 

 

 
 

 

Jaa artikkeli